Appelazijn drinken

Wanneer je appelazijn gaat gebruiken, doe je dit zeer waarschijnlijk vanwege de vele voordelen die dit product heeft. Denk hierbij aan een betere vetverbranding, een verminderde zin in (ongezonde) snacks, een gereinigd lichaam, een verbeterde bloeddruk, een verlaagd cholesterol en minder last van ontstekingen en/of huidproblemen.

Appelazijn drinken

Appelazijn is verkrijgbaar in zowel capsules als in vloeibare vorm. Kies je voor de vloeibare vorm, dan is het belangrijk dat je weet hoe je appelazijn moet gebruiken. Pure appelazijn is niet zomaar te drinken. Dit kan namelijk problemen met je maag opleveren. Als je appelazijn wilt drinken, is het slim dit te vermengen met water of appelsap. Anders kunnen je tanden, mond en slokdarm last hebben van het zuur in de appelazijn.

Het beste kun je twee tot drie eetlepels van de azijn vermengen met een glas water of appelsap. En daarbij rekening houdend met het feit dat je dit niet meer dan drie keer per dag moet nemen, omdat dit maagproblemen op kan leveren. Houd je de inname op het zojuist genoemde, dan kun je in één maand tijd tot wel zes kilo afvallen.

Appelazijn verwerken in een salade

Als je het niet ziet zitten om elke dag drie glazen water/appelsap met appelazijn te drinken, dan kun je er ook voor kiezen om het zo nu en dan in een salade te verwerken. In plaats van een dressing kies je dan voor het toevoegen van appelazijn. Of je voegt naast de dressing een paar eetlepels appelazijn toe aan je salade.

Voordelen van het drinken van appelazijn

Het drinken van appelazijn kent vele voordelen, zoals ook al eerder genoemd. Eén hiervan is dat het antiseptisch werkt. Het drinken van appelazijn zorgt ervoor dat ontstekingen geremd worden. Onder andere mensen met reuma, jicht en gewrichtspijn hebben vaak baat bij appelazijn. Maar ook kleinere kwaaltjes worden verlicht met appelazijn. Heb je bijvoorbeeld last van keelpijn dan is het een aanrader om appelazijn met eventueel een eetlepel honing te gebruiken.

Andere voordelen van appelazijn

Als je appelazijn niet wilt drinken, dan heeft het alsnog vele voordelen. Het is namelijk goed voor je huid (dep het met een wattenschijfje op je huid of vermeng het met een lotion), goed voor je haar (reinigende werking) en gaat schimmels tegen (last van voetschimmel, dan is een voetenbad met appelazijn ideaal).