Appelazijn huid

Dure crèmes en lotions om ons lichaam in topconditie te houden: niemand wil ze kopen, maar iedereen trapt erin. Gelukkig is er een veel goedkoper alternatief voor al deze dure smeersels: appelazijn. Dit goedje werkt werkelijk tegen van alles en nog wat, en is vrij goedkoop. Voor een paar euro heb je een grote fles waar je een flinke poos mee vooruit kunt.

Huidproblemen tegengaan met appelazijn

Eén van de dingen die appelazijn doet, is het tegengaan van problemen met je huid. Deze azijn neutraliseert namelijk de PH waarde van je huid, wat goed is bij het tegengaan van vele huidkwaaltjes. Je kunt er voor kiezen om de appelazijn met een wattenschijfje op je huid te deppen op de plaatsen waar je dat nodig acht. Het is ook mogelijk om de azijn te vermengen met bijvoorbeeld bodylotion.
Heb je last van puistjes of eczeem, dan is het verstandig om appelazijn op je huid aan te brengen. Datzelfde geldt voor een droge of vette huid. Wanneer je hiervoor kiest, is het aan te raden om één tot twee keer per dag de appelazijn op je huid aan te brengen.

Wil je een gladde gezichtshuid, gebruik de appelazijn dan als gezichtswater, voor een maskertje of een gezichtspeeling. Je huid zal nog nooit zo zacht hebben aangevoeld. Ook ruwe handen zijn eenvoudig glad te krijgen door appelazijn te gebruiken. Zelfs bij eelt is deze fruitige azijnsoort dé oplossing.

Gereinigd haar dankzij appelazijn

Appelazijn is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt er ook voor dat je haar grondig gereinigd wordt. Je kunt hier roos en haaruitval mee verminderen. Wil je hiervan profiteren, dan kun je wat van de appelazijn vermengen met water. Was je haar en smeer daarna dit mengsel in je haar. Laat dit even intrekken en spoel het uit na een paar minuten. Doe je dit regelmatig, dan zul je ervaren dat de conditie van je haar hier stukken beter van wordt.

Schimmels tegengaan met appelazijn

Heb je last van schimmels, dan is appelazijn ook goed te gebruiken. Het gaat namelijk bacteriën tegen. Heb je bijvoorbeeld last van voetschimmel, dan kun je appelazijn toevoegen aan je voetenbadje en hier je voeten in laten weken. Je zult merken dat de conditie van je huid verbeterd dankzij de appelazijn, en dat de voetschimmel zal verminderen of zelfs zal verdwijnen.